Rejseplan

Rejseplan udarbejdet af Henrik og godkendt af legatets bestyrelse

1/8-2002: Afrejse fra Billund Lufthavn og kursen sættes efter en mellemlanding i Amsterdam mod New York.

5/8-2002: Ankomst i Minneapolis. FoCM-Konference i Minneapolis, Minnesota. (Foundations of Computational Mathematics). Konferencen består egentlig af en serie af workshops kombineret med foredrag. Blandt andet dukker Carl Pomerance og Andrew Odlyzsko op. Specielt spændende virker perioden 8/8-10/8, da her er workshops om Computational Algebraic Geometry og Computational Number Theory.

15/8-2002: Afrejse og ankomst i Honolulu, Hawaii.

27/8-2002: Ankomst i Sydney, Australien. Her påbegyndes et forskningsforløb med Igor Shparlinski, en anerkendt forsker indenfor algebraisk geometri og talteori, på Department of Computing, Macquarie University. Emnet for forskningen er: Konstruktion af baser for geometriske Goppa-koder. Dette emne er som sådan en naturlig forlængelse af mit igangværende forskningsprojekt som Ph.D.-studerende på Århus Universitet.

1/2-2003: Afrejse fra Cairns og ankomst i Auckland, New Zealand. Ved en tidligere konference har jeg mødt Dr. Arkadii Slinko, og han har givet tilsagn til, at jeg kan besøge Department of Mathematics på universitet i Auckland som “Academic Visitor”. Her er det min plan at udvide min matematiske horisont med kurserne: Maths 750, Topology, Maths 353, Geometry and Topology og Maths 740, Complex Analysis.

1/6-2003: Afrejse fra Auckland til Japan. Her vil jeg besøge RIMS (Research Institute of Mathematical Sciences) i Kyoto, et matematisk forskningsinstitut. De kører et forløb med workshops igennem 2003 i emnet Complex Dynamics, som jeg gerne vil snuse til, men de har også en solid besætning af forskere indenfor Algebraisk Geometri, der også er mit speciale.

1/7-2003: Ankomst i Beijing. Vi vil tage den Transsibiriske Jernbane fra Beijing til Skt. Petersborg med stop undervejs sansynligvis i Ulan Bator, Irkutsk og Moskva. I endestationen i Skt. Petersborg vil jeg meget gerne besøge Euler International Mathematical Institute ved Skt. Petersborg Universitet, navngivet efter den berømte schweiziske matematiker Leonhard Euler, der opholdt sig ved universitetet i perioden 1726-1741.

31/7-2003: Vi lander i Billund Lufthavn, Danmark.